Jastiku Memory Foam eshte i perbere nga nje material i shkelqyer qe eshte visko-elastik, i cili eshte ne gjendje te mbaje ne menyre natyrale koken dhe te qafes gjate pushimit. Ne ndryshim me materiale te tjera qe i rezistojne shtypjes, Memory shperndan ne menyre uniforme peshen ne pjesen cervikale, duke favorizuar keshtu fluksin e qarkullimit te gjakut. jasteku memory foam i cili mund te jete me forma te ndryshme mbeshtet ne menyre te sigurte pjesen e qafes dhe te kokes, si ne pozicionin ne shpine ashtu edhe ne anesore.