fbpx
Back to top
Share
In stock

GARANCIA

Garancia e dyshekut: si funksionon dhe sa zgjat

Dysheku është i mbuluar nga një garanci me një kohëzgjatje ligjore 2 vjet. Megjithatë nuk do te thote se jete gjatesia e dyshekut eshte 2 vite. Pra, le të shohim kur një dyshek është i garantuar dhe çfarë do të thotë.

Si funksionon garancia e dyshekut

Category: Tag:

Garancia e dyshekut: si funksionon dhe sa zgjat

Dysheku është i mbuluar nga një garanci me një kohëzgjatje ligjore 2 vjet. Megjithatë nuk do te thote se jete gjatesia e dyshekut eshte 2 vite. Pra, le të shohim kur një dyshek është i garantuar dhe çfarë do të thotë.

Si funksionon garancia e dyshekut

Instrumenti ligjor për të mbrojtur konsumatorin, garancia thjesht mbulon defektin e prodhimit, i cili në rastin e dyshekut shkaktohet nga një defekt prodhimi ose nga përdorimi i materialeve të papërshtatshëm në ciklin e prodhimit.

Çfarë do të thotë? Kjo, për shembull, një shtypje i thjeshtë (që standardi UNI EN 10107 tregon “më pak se 20 mm”) nuk konsiderohet defekt, por një ulje normale për shkak të përdorimit të dyshekut.

Më shumë garanci = më shumë kohëzgjatje?

Shpesh garancia shoqërohet gabimisht me kohëzgjatjen: mund të ndodhë, pra, që një dyshek i garantuar për 20 ose 25 vjet të jetë, në mendjen e një blerësi, duket sikur ka cilësi më të lartë dhe kohëzgjatje më të gjatë se ai i garantuar për 2 vjet.

Garancia nuk tregon kohëzgjatjen, por vetëm mbron nga defektet e prodhimit, të cilat normalisht vërehen pas një periudhe të shkurtër përdorimi dhe jo pas disa vitesh. Teorikisht, pra, një dyshek mund të garantohet për 100 vjet, por zgjat vetëm 10 (për më shumë informacion lexoni “Sa zgjat një dyshek?”)

Si funksionon garancia e dyshekut

Nëse dysheku ka defekt në prodhim, ai duhet të zëvendësohet ose riparohet me shpenzimet e prodhuesit (ketu nuk perfshifen kostot e trasportit qe jane gjithmone ne ngarkim te bleresit). Padyshim që duhet të jetë përdorur në mënyrë korrekte: nëse dysheku është deformuar sepse është përdorur në një bazë (Zgare Ortopedike) të papërshtatshme, sepse është përdorur si divan ose është palosur, nuk mbulohet nga garancia.

Ose mund të konsumohet sepse është pastruar gabimisht ose është vendosur jashtë. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të lexoni me kujdes broshurën e garancisë, e cila do t’ju japë informacion të rëndësishëm, para së gjithash se si të menaxhoni dhe, nëse është e nevojshme, të pastroni produktin.

A ka ndonjë ndryshim midis dyshekëve me susta ose dyshekëve Memory Foam?

Defekti mund të shfaqet nëse keni blerë një dyshek me Susta ose një shkumë ose dyshek memorie: është e qartë se defektet që lidhen me sustat ose mbushjen do të shfaqen në dyshekët e sustave, ndërsa në ato në Memory mund të ketë një problem në lidhje me shkume të përdorura

Për të mësuar më shumë: lexoni Garancinë tonë

Megaflex garanton të gjitha dyshekët e saj për 2 vjet. Nëse doni të dini më shumë, ju lutemi klikoni në këtë lidhje për të lexuar se çfarë përfshin garancia dhe, nëse është e nevojshme, shkarkoni broshurën tonë: kështu do të keni një mjet mbrojtjeje për tu konsultuar para dhe pas blerjes.

There are no reviews yet.

Be the first to review “GARANCIA”

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *