fbpx
Back to top
Share

Sa eshte jetegjatesia e nje dysheku

Një nga pyetjet më të rëndësishme, dhe që shpesh i bëjmë vetes kur mendojmë për gjumin tonë të shëndetshëm, është: “Sa jetgjatë është një dyshek?”

Afati i ruajtjes së një dysheku me cilësi të mirë është 8-10 vjet. “Cilësi e mirë” specifikohet sepse një dyshek i dobët mund të zgjasë shumë më pak. Pas kësaj periudhe, dysheku duhet të ndërrohet si për arsye të konsumimit dhe plakjes, ashtu edhe për arsye higjienike.

Kini kujdes për shenjat

Trupi ynë ka një aftësi të jashtëzakonshme për t’u përshtatur, por në planin afatgjatë na dërgon sinjale të qarta për të treguar nëse po flemë në mbështetje jote duhur:

1. Zgjimi i vazhdueshëm gjatë natës me gjymtyrë të mpirë dhe të rende;

2. Zgjimi në mëngjes i lënduar ose me dhimbje shpine;

3. Zgjimi i lodhur në vend se të pushoni.

Kushtojini vëmendje këtyre këmbanave të alarmit sepse, në planin afatgjatë, përveç përkeqësimit të cilësisë së gjumit, ato mund të çojnë në patologji mjaft serioze.

Sidoqoftë, shpesh, zgjedhja për të ndryshuar dyshekun nënvlerësohet dhe shtyhet për një kohë të pacaktuar: nëse për shembull prishet frigoriferi, të nesërmen nxitojmë të blejmë një tjetër!

Mos e shtyni blerjen e dyshekut

Eshtë më lehtë të shtyni blerjen e një dysheku të ri dhe të vazhdoni të flini në dyshekun e perdorur, sepse ne nënvlerësojmë rëndësinë e tij: por mos harroni se gjumi dhe pushimi mirë nuk është më pak e rëndësishme sesa ngrënia!

Në fakt, mos harroni se keni kaluar gati një të tretën e jetës suaj në një dyshek: për më tepër, ata që blejnë një dyshek të ri, pasi kanë fjetur për një kohë të gjatë në një dyshek te vjeter, zakonisht pendohen që nuk e kanë bërë më parë. Me pak fjalë, një dyshek nuk zgjat përgjithmonë!

Vëmendje për aspektin higjienik

Përveç arsyeve strukturore të përmendura më lart, blerja e një dysheku të ri bëhet i domosdoshëm nëse vlerësoni ato higjieno-sanitare: çdo natë, në fakt, trupi nxjerr edhe deri në gjysmë litri në djersë dhe humor të trupit, të cilat avullojnë vetëm në pjesa. gjatë ditës, ndërsa pjesa tjetër depërton brenda dhe vendoset në dyshekun tonë.

Ne humbasim rreth një gram e gjysmë në ditë midis zbokthit dhe lëkurës, pothuajse një ose dy hektogramë në vit që mbeten gjithmonë në dyshekun tonë. Pas vetëm 6-7 vjet, mund të maten deri në dyqind gram pluhur, të përbërë nga grimca organike dhe inorganike.

Mysafirë të padëshiruar

Të gjitha këto substanca do të jenë një festë e shijshme: në fakt, nëse do të mund të shihnim mbushjen e një dysheku nën mikroskop, do të zbulonim miliona mysafirë të padëshiruar.

Sporet, bakteret, viruset dhe marimangat fshihen atje, armiq të besuar të atyre që vuajnë nga alergjia: thjesht mendoni se në një dyshek të përdorur për dhjetë vjet mund të numëroni deri në dy milion marimangat me të gjitha jashtëqitjet e tyre.

Megjithëse në produktet më të mira mbushja në fijet hipoalergjike lufton përhapjen e këtyre mikroorganizmave, kjo fuqi mbrojtëse gjithashtu zvogëlohet pas 6-7 vjetësh.

A jeni gati të ndryshoni dyshekun tuaj?

Prandaj është mirë të mos ndaleni në pamjen e jashtme dhe të kujdeseni për pushimin tuaj: dysheku është një mall me rëndësi parësore dhe për këtë arsye duhet të ndryshohet nëse është e nevojshme, duke blerë një dyshek të ri që përshtatet në mënyrë të përsosur me trupin tonë dhe plotëson nevojat tona.

Vizitoni një nga dyqanet Megaflex, zbuloni atë që është më afër jush dhe zgjidhni atë më të përshtatshmin, hipoalergjik dhe me shumë frymëmarrje (50 herë më i frymshëm nga dyshekët e tjere), është i aftë për t’ju dhënë një pushim të rehatshëm dhe të sigurt, falë përdorimit të materialeve anti-bakterial.

Afati i ruajtjes së një dysheku me cilësi të mirë është 8-10 vjet. “Cilësi e mirë” specifikohet sepse një dyshek i dobët mund të zgjasë shumë më pak. Pas kësaj periudhe, dysheku duhet të ndërrohet si për arsye të konsumimit dhe plakjes, ashtu edhe për arsye higjienike.

Kini kujdes për shenjat

Trupi ynë ka një aftësi të jashtëzakonshme për t’u përshtatur, por në planin afatgjatë na dërgon sinjale të qarta për të treguar nëse po flemë në mbështetje jote duhur:

1. Zgjimi i vazhdueshëm gjatë natës me gjymtyrë të mpirë dhe të rende;

2. Zgjimi në mëngjes i lënduar ose me dhimbje shpine;

3. Zgjimi i lodhur në vend se të pushoni.

Kushtojini vëmendje këtyre këmbanave të alarmit sepse, në planin afatgjatë, përveç përkeqësimit të cilësisë së gjumit, ato mund të çojnë në patologji mjaft serioze.

Sidoqoftë, shpesh, zgjedhja për të ndryshuar dyshekun nënvlerësohet dhe shtyhet për një kohë të pacaktuar: nëse për shembull prishet frigoriferi, të nesërmen nxitojmë të blejmë një tjetër!

Mos e shtyni blerjen e dyshekut

Eshtë më lehtë të shtyni blerjen e një dysheku të ri dhe të vazhdoni të flini në dyshekun e perdorur, sepse ne nënvlerësojmë rëndësinë e tij: por mos harroni se gjumi dhe pushimi mirë nuk është më pak e rëndësishme sesa ngrënia!

Në fakt, mos harroni se keni kaluar gati një të tretën e jetës suaj në një dyshek: për më tepër, ata që blejnë një dyshek të ri, pasi kanë fjetur për një kohë të gjatë në një dyshek te vjeter, zakonisht pendohen që nuk e kanë bërë më parë. Me pak fjalë, një dyshek nuk zgjat përgjithmonë!

Vëmendje për aspektin higjienik

Përveç arsyeve strukturore të përmendura më lart, blerja e një dysheku të ri bëhet i domosdoshëm nëse vlerësoni ato higjieno-sanitare: çdo natë, në fakt, trupi nxjerr edhe deri në gjysmë litri në djersë dhe humor të trupit, të cilat avullojnë vetëm në pjesa. gjatë ditës, ndërsa pjesa tjetër depërton brenda dhe vendoset në dyshekun tonë.

Ne humbasim rreth një gram e gjysmë në ditë midis zbokthit dhe lëkurës, pothuajse një ose dy hektogramë në vit që mbeten gjithmonë në dyshekun tonë. Pas vetëm 6-7 vjet, mund të maten deri në dyqind gram pluhur, të përbërë nga grimca organike dhe inorganike.

Mysafirë të padëshiruar

Të gjitha këto substanca do të jenë një festë e shijshme: në fakt, nëse do të mund të shihnim mbushjen e një dysheku nën mikroskop, do të zbulonim miliona mysafirë të padëshiruar.

Sporet, bakteret, viruset dhe marimangat fshihen atje, armiq të besuar të atyre që vuajnë nga alergjia: thjesht mendoni se në një dyshek të përdorur për dhjetë vjet mund të numëroni deri në dy milion marimangat me të gjitha jashtëqitjet e tyre.

Megjithëse në produktet më të mira mbushja në fijet hipoalergjike lufton përhapjen e këtyre mikroorganizmave, kjo fuqi mbrojtëse gjithashtu zvogëlohet pas 6-7 vjetësh.

A jeni gati të ndryshoni dyshekun tuaj?

Prandaj është mirë të mos ndaleni në pamjen e jashtme dhe të kujdeseni për pushimin tuaj: dysheku është një mall me rëndësi parësore dhe për këtë arsye duhet të ndryshohet nëse është e nevojshme, duke blerë një dyshek të ri që përshtatet në mënyrë të përsosur me trupin tonë dhe plotëson nevojat tona.

Vizitoni një nga dyqanet Megaflex, zbuloni atë që është më afër jush dhe zgjidhni atë më të përshtatshmin, hipoalergjik dhe me shumë frymëmarrje (50 herë më i frymshëm nga dyshekët e tjere), është i aftë për t’ju dhënë një pushim të rehatshëm dhe të sigurt, falë përdorimit të materialeve anti-bakterial.

MEGAFLEX DYSHEK

Post a comment

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *