fbpx
Back to top
Share

A kam dhimbje shpine? Cilin dyshek duhet të zgjedh?

“A kam dhimbje shpine? Cilin dyshek duhet të zgjedh? “

Kur i referohemi dhimbjes së shpinës zakonisht i referohemi ndjesisë së dhimbjes që mund të prekë zona pak a shumë të mëdha të pjesës së pasme të trupit tonë.

Dhimbja e shpinës është një gjendje shumë e zakonshme në ditët e sotme dhe arsyet janë të ndryshme: një mënyrë jetese e tepruar sedentare, një gjendje gjithnjë e më e shpeshtë në ditët e sotme, mbajtja e një pozicioni të gabuar për një kohë të gjatë, trauma, dhe në disa raste qëndrime të pasakta të marra gjatë gjumit.

Le të bëjmë menjëherë një premisë të nevojshme: në rast të dhimbjes së vazhdueshme të shpinës me pika dhimbjeje shumë të forta, është gjithmonë e këshillueshme që të konsultoheni me një mjek. Le të shohim tani cilët faktorë dhe cilat pyetje duhet të bëjmë për të zgjedhur një dyshek në rast të dhimbjes së shpinës ose shqetësimit Me

Dhimbja e shpinës: a është i koordinuar sistemi i shtratit?

Le të kthehemi në përsëritjen e një koncepti: pozicioni i mbajtur gjatë pushimit është vendimtar në përcaktimin e shfaqjes ose jo të dhimbjes së shpinës.

Duhet të kihet parasysh se dysheku për dhimbjet e shpinës është në të vërtetë efektiv kur kombinohet saktë me një jastëk dhe shirita.

Nuk duhet të konsiderohet si një element më vete, përndryshe rrezikojmë të biem në gabimin e imponimit të qëndrimeve të dëmshme në trupin tonë gjatë gjumit.

Qëllimi i një sistemi të koordinuar shtrati është, kryesisht, të sigurojë mbështetje efektive për shtyllën kurrizore: vetëm në këtë mënyrë, në fakt, është e mundur të sigurohet mbajtja e një qëndrimi të saktë gjatë gjumit, dhe të lejohen nyjet dhe muskujt, të shtyllës kurrizore, për të shijuar përfitimet. Kapaciteti mbështetës i zonës së shpinës dhe qafës është gjithashtu shumë i rëndësishëm.

Zbuloni nëse sistemi ynë i shtratit është i vjetër dhe i vjetëruar dhe po shkakton dhimbje shpine

Këshillohet që periodikisht të kontrolloni gjendjen e veshjes së dyshekut tonë, jastëkut ose shiritave tanë. Nëse ndonjë nga elementët e përmendur është deformuar, i gjithë trupi ynë do të vuajë.

Një faktor tjetër që duhet marrë parasysh është teknologjia e përdorur: një dyshek shumë i ngurtë ose ku sustat janë të një lloji të vjetër, nuk do të jetë kurrë në gjendje të garantojë të njëjtën rehati si një model modern, i pajisur me teknologjitë më të fundit në fushën e pushimit

.

Parandalimi përtej pushimit!

Përveç rolit qendror të luajtur nga dysheku dhe sistemi i shtratit në parandalimin e dhimbjeve të shpinës, mbajtja e një qëndrimi adekuat gjatë ditës dhe praktika e vazhdueshme e aktivitetit fizik janë zgjidhje të tjera po aq efektive në trajtimin e kësaj gjendje.

Me pak fjalë, sinergjia e pushimit, qëndrimit dhe aktivitetit fizik janë padyshim në gjendje të bëjnë një ndryshim në parandalimin e dhimbjeve të shpinës dhe në garantimin e gjumit të qetë.

Shmangni bërjen vetë dhe mbështetuni te një specialist i kualifikuar për të zgjedhur dyshekun e duhur për dhimbjet e shpinës

Dysheku është mjeti themelor për një gjumë të qetë. Përveç këtij funksioni, siç u diskutua në rreshtat e mëparshëm, ai gjithashtu kryen një funksion të rëndësishëm parandalues ​​mjekësor. Fatkeqësisht, ka shumë produkte në treg që, përveç që nuk përputhen me standardet e cilësisë së lartë, nuk janë në gjendje të garantojnë të njëjtën performancë si një dyshek cilësor.

Vëmendja konstruktive, kërkimi i detajeve, risia, janë vetëm disa nga karakteristikat që dallojnë një dyshek cilësor nga ai ekonomik.

Përveç vetë dyshekut është shumë e rëndësishme, të siguroni zgjedhjen e produktit ideal për nevojat tuaja, të mbështeteni tek një specialist i cili është në gjendje, falë një njohurie të thelluar dhe të plotë të sektorit, të rekomandojë shtratin ideal sistem.

Nëse pushimi juaj është “bërë një makth” dhe dëshironi të lini një takim me një nga konsulentët tanë të gjumit, mund të na kontaktoni me telefon në 052251212.

Ne gjithashtu kemi ekspozitën tonë në Lagja 14, Rr Mikpritja Durrsake, Hyrja 5, Shkozet, Durres

MEGAFLEX

Post a comment

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *